Om oss/About us

Vi er en familie på 5 tobente, med mine to voksne barn; Anja og Mattis, min mann; Arne og hans sønn Stefan, samt meg selv da. For tiden har vi 6 firbente familiemedlemmer; 6 voksne Somali, etter at vi har mistet vår vakre Border Collie Zelda.

 

Hun var verdens beste dagmamma for kattunger og er sårt etterlengtet.

 

Vi bor i Kristiansands fineste hus, mener vi selv, og stortrives med mye plass til to- og firbente. Jeg driver en Naturbarnehage som har baselokaler i kjelleren her hjemme, så lang vei til jobb har jeg ikke. Navnet på barnehagen er Revehiet Naturbarnehage. Dette er ikke tilfeldig valgt. Se bare lenger nede hvordan jeg har fått mitt oppdrettsnavn.

 

Med hjemmekontor og en del administrasjonstid til rådighet har jeg anledning til å være mye sammen med mine firbente venner også på jobb.

 

Barnehagebarna kommer også stadig med nye ”gaver” til kattene, som kråkefjær, svanefjær, strå, blomster og slikt de har funnet i skogen, og det meste blir svært godt mottatt :-)

 

Jeg fikk stamnavnet mitt; av Revebo(N) på begynnelsen av 90-tallet, men registrerte mitt første Somalikull først i 2000. Jeg har hatt katt og andre dyr det meste av mitt liv, og fikk min første egne katt som 7-åring. Senere har det alltid vært katt, men også hund, hest, marsvin, mus, hamster, degu, kanin og skillpadde til forskjellige tider.

 

At jeg har stamnavnet; av Revebo(N) er ikke ene og alene fordi Somalien ofte blir kalt ”den lille reven” . Huset vi bor i er min mors barndomshjem og det er min bestefar Asbjørn Asbjørnsen som fikk bygget det. Noen vil nok gjenkjenne dette navnet i forbindelse med Asbjørnsen Tobakksfabrikk, og det med rette. Det var han som fikk laget logoen med den piperøykende reven og navnet Revebo ligger ikke langt unna når en bor denne ”revens” hus.

 

Mitt første riktige møte med rasekatter var på New Zealand da jeg bodde der på begynnelsen av 80-tallet. Min daværende svigerinne hadde en sjokolade Burmeser. Hun var på utkikk etter en brun Burmeser hannkatt og men det ble meg som kjøpte den. Da jeg flyttet hjem til Norge 6 mnd. senere greide jeg jo ikke å skille meg fra denne vakre gutten og tok han med hjem hit til Kristiansand. Jeg stilte ham litt ut også, og det var på en lokal utstilling jeg første gangen så en viltfarget Somali !!! Jeg var helt fortapt…. Stod bare og stirret inn i buret dens det meste av utstillingen. Noe så vakkert hadde jeg aldri sett, og bestemte meg da for at min neste katt skulle være en Somali !!

 

Høsten 1998 kom jeg i kontakt med Lisbeth Falling som oppdretter Somali og Britisk Korthår under stamnavnet av Rubicon. Jeg bestilte to hunnkattunger av hennes forestående kull og så heldig var jeg at det fikk jeg også. Slik kom Godzilla Gini og Gatita til meg i april 1999.

 

Det har jeg aldri angret på. To helt utrolig vakre jenter som har gitt meg mange nydelige kattunger, og mye kos opp i gjennom. Du kan se bilder av disse to damene på "til minne" siden min.

 

Jeg har fått utrolig mye hjelp og støtte fra Lisbeth hele tiden, og hun har lært meg mye om hvordan en oppdretter bør følge opp kattungekjøpere som ønsker å starte oppdrett selv.

 

Hun har også veiledet og støttet meg på andre vanskelige ting jeg har støtt på i forbindelse med kattehold gjennom alle disse årene. Jeg har også min vakre Noble Pendragon fra Lisbeth, noe jeg er henne evig takknemlig for. Verdens vakreste og mest kosete skapning noen sinne, som også dessverre er gått bort nå.